Pin nou pe harta atelierelor și activităților educaționale de la Pro Patrimonio: Biserica Pojogi, din Vâlcea.
Nu vă gândiți că este doar o altă bisericuță frumoasă, dintr-un peisaj deluros superb, parcă rupt de orice reper al „cunoscutului”…este mai mult de-atât, este o comunitate ce se adună în jurul preotului Belbu de-acolo și a unui pachet de intenții bune (aici şi aici), între care chiar și un muzeu local, organizat într-o fostă școală, care nu lasă să se piardă memoria locului.
Pornim mai greu motoarele creativității, dar și pornite pare că sunt greu de oprit. Mesele de lucru se întrec la machete în propuneri ancorate în povestea naturii reprezentate cu elemente vegetale surprinzătoare, locuri de joacă cu elemente mișcătoare, cântăreți și direcții de explorat zona.
Partea de „public speaking” a fost de departe cea mai reușită experiență dintre toate comunitățile: prezentări clare – concise și cu implicare – făceau copiii să pară niște personaje deja antrenate ai acestui „sport” deloc ușor.
– Film în aer liber cât să nu ne înghețe nasul
– Suveniruri de festival pline de urme personale
– Competiții cu patos de câștig
– Degustări la care tandemul copil-părinte a fost și aici prezent plin de implicare.
Premiem copiii si parintii, dar premiem și o primă etapă istovitoare finalizată de caravană, plină de împliniri și deschizătoare de noi perspective.
„Kit şi Caravană de Patrimoniu – Case și Comunități care Conlucrează” este un proiect realizat de Fundația Pro Patrimonio, susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură și co-finanțat AFCN, cu sprijinul UiPath Foundation.
Citeşte şi:
Staţia 4 – Conacul Neamțu de la Olari, Caravana de Patrimoniu 2024
Staţia 3 – Vila Golescu, Caravana de Patrimoniu 2024
Staţia 2 – Casa Viscri 18, Caravana de Patrimoniu 2024
Staţia 1 – Casa Enescu din Mihăileni, Caravana de Patrimoniu 2024
Programul Educaţie pentru Patrimoniu primeşte o identitate grafică