Sigur că iubim toate destinațiile Pro Patrimonio, căci suntem emoțional legate de toate, dar există CEVA ce face ca oprirea/orice oprire la Vila Golescu să fie deosebit de specială.
28-29 septembrie a fost caravana comunității de la Câmpulung Muscel, din jurul Vilei Golescu.
Am încercat pentru prima dată să mixăm copii cu povești diferite și să vedem ce iese. Cu bune, dar și cu multe provocări, s-au făcut echipe între majoritarii grupului de bază de cercetași câmpulungeni și grupul copiilor din Pojorâta din Asociația Casa Bună. Este nevoie de timp și de proporții mai bine dozate, dar credem c-ar putea ieși ceva interesant în viitor din noile conexiuni.
Mai mult ca oricând, Câmpulungul adună o comunitate de oameni implicați și dornici de a mișca lucrurile. Copiii cu care lucrăm de mai mulți ani cresc foarte frumos, și astăzi devin ajutoarele noastre la ateliere. Cresc în spiritul unui mic oraș bogat arhitectural, plăcut de locuit și bine proporționat, care chiar te inspiră, în interiorul unor familii implicate, care transmit prietenie și deschidere.
E loc de mult mai mult la Câmpulung și Vila și Parcul Golescu sunt nu doar unele dintre cele mai speciale locuri din oraș, dar pentru, noi, cei care „umblăm creanga” cu proiecte și activități peste tot în țară, chiar o destinație unică și cu o energie deosebită.
Fără să ne dăm seama, pare că suntem într-o competiție de bine și mai bine de la o comunitate la alta:
-machetele sunt din ce în ce mai elaborate și complexe. Am ajuns la cabine de traversat orașul viitorului și construcții în mișcare
-activarea Vilei Golescu merge până la petreceri culinare sushi, lansări cu parașuta, paradă de animale și alte extravaganțe prezentate foarte serios și bine argumentat grafic și în discurs
-nici nu și-a imaginat dl. Vasile Golescu ce super cursă sportivă și culturală ne-a facilitat în minunatul parc dendrologic
-iar concursul culinar abia a avut loc pe mese de la atâția expozanți.
Ploaia de duminică, nu ne-a oprit de la nimic. Vremea perfectă de sâmbătă ne-a zâmbit parcă în spiritul unei ultime amintiri de vară și a începutului mai serios de toamnă.
Caravana continuă, noi tot pe drumuri, dar un nou gând de centru, la Vila Golescu, al educației de patrimoniu pentru toate comunitățile din program, s-a înșurubat. Să vedem dacă ne iese, sau mai bine zis când ne iese.
„Kit şi Caravană de Patrimoniu – Case și Comunități care Conlucrează” este un proiect realizat de Fundația Pro Patrimonio, susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură și co-finanțat AFCN, cu sprijinul UiPath Foundation.
Galeria cu poze din cele două zile de tabără la Vila Golescu poate fi vizionată aici.
Citeşte şi:
Staţia 5 – Comunitatea de la Pojogi, Caravana de Patrimoniu 2024
Staţia 4 – Conacul Neamțu de la Olari, Caravana de Patrimoniu 2024
Staţia 2 – Casa Viscri 18, Caravana de Patrimoniu 2024
Staţia 1 – Casa Enescu din Mihăileni, Caravana de Patrimoniu 2024
Programul Educaţie pentru Patrimoniu primeşte o identitate grafică
Kit şi Caravană de Patrimoniu. Pregătiri.
Kit şi Caravană de Patrimoniu – Case și Comunități care Conlucrează