25 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Caravana IN-HERIT

Caravana IN-HERIT

În această toamnă, Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural a pornit o caravană de prezentări ale proiectului In-Herit – Centrul naţional de informare şi promovare a patrimoniului cultural într-o serie de oraşe ale ţării. Întâlnirile, atât fizice cât şi online, au avut ca scop nevoia de a conecta inițiativele locale într-o comunitate vie și puternică de oameni care iubesc patrimoniul cultural, vor să-l cunoască mai bine și să îl pună în valoare.

Ghidul Salva Monument a ajuns astfel în comunităţi extinse şi a început să fie testat. El poate fi accesat aici

  • 22 noiembrie – Nevoi și posibilități de participare comunitară pentru valorificarea patrimoniului feroviar – Lansare Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural la Cluj – Napoca. Eveniment online
  • 10 noiembrie 2021 – Cum vorbim despre patrimoniu la viitor? Noi modele în educația culturală pentru tineri – Lansare Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural la Timișoara. Eveniment online
  • 22-23 octombrie 2021 – Coasem și descoasem semen și semnificații. Cămașa feminine în patrimoniul cultural românesc din zona – Lansare Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural la Iași. Eveniment fizic 
  • 7 octombrie 2021 – Centrul Național de informare și promovare a patrimoniului cultural a fost prezentat la Constanța. Evenimentul a fost găzduit în Aula Adrian Rădulescu a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Cu această ocazie, cu care a fost testată şi lansată aplicația web, Valentina Bâcu a prezentat din partea Pro Patrimonio funcționalităţile și componentele instrumentului online care se adresează persoanelor, organizațiilor și comunităților din țară interesate de reabilitarea/ recondiționarea unor clădiri istorice sau monumente arhitecturale din zone urbane și rurale. Eveniment fizic 

Proiectul In-Herit, iniţiat de Institutul Naţional al Patrimoniului se desfăşoară în perioada 2020 – 2021 şi este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Fundaţia Pro Patrimonio, partener de proiect, este responsabilă de realizarea aplicaţiei online Ghidul Salva-Monument, parte integrantă din platforma online generală.  

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.
Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă.
În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro


Citeşte şi

Lansare Ghidul Salva-Monument, instrument online de informare

Ghidul Salva-Monument. Un proiect în cadrul „In-Herit – Centrul național de informare și promovare a patrimoniului cultural”

Aplicaţia Salva-Monument. Ghid de utilizare.

Conferința de încheiere a proiectului In-Herit

Ce poti face tu?

Newsletter Donează