Întâlnirile din 29 mai – 2 iunie ne-au adus mai aproape de ce înseamnă o casă frumoasă pentru un arhitect, cum o poate acesta obține, cu ce meșteri va colabora și ce materiale va folosi. Totodată, am căzut de acord că o casă valoroasă este și o casă înțesată de povești, și de aceea ne-am apropiat într-un mod creativ chiar și de ideea de „acasă”.
Comunitățile din Izvoru, Olari și Câmpulung Muscel au răspuns neașteptat de bine provocărilor nu tocmai ușoare de a-și construi propriile machete de case „frumoase” în diferite etape constructive, folosind materiale locale și tehnici de construcție alternate: atât vechi, cât și contemporane. Proiectul „acasă” s-a dorit a fi replica propriei case, atașate unei cutii personale de amintiri, în care copiii au fost invitați să-și ascundă cele mai frumoase amintiri adunate în spațiul familial. Proiectul a presupus totodată testarea unei noi scule mecanizate pentru traforat, și anume fierăstrul electric.
Voluntar de nădejde, dar mai ales o prezență deosebit de prietenoasă și simpatică atât pentru echipă, dar mai ales pentru copii, Yumi, o veche prietenă japoneză a Fundației Pro Patrimonio de pe șantierele de restaurare, ni s-a alăturat de această dată caravanei și vrem să-i mulțumim sincer pentru ajutor și deschidere. Mulțumim din nou cadrelor didactice din toate comunitățile și părinților care ne ajută de fiecare dată la organizare, încurajându-ne să credem că micile noastre intervenții sunt bine primite și că vor fi și pe viitor perpetuate.
Biscuiți, sucuri și veselie de final, ca de 1 iunie….și promisiunea să ne revedem cu noi aventuri de patrimoniu marca Pro Patrimonio!
Proiect cultural co-finanţat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.