24 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Ateliere de patrimoniu pentru copii 2014-2016

Ateliere de patrimoniu pentru copii 2014-2016

Având ca punct de pornire Vila Golescu din Câmpulung Muscel, atelierele educative pentru copii, denumite „Ghiduş de Câmpulung”, au încercat să familiarizeze copiii cu noțiuni legate de arhitectură și patrimoniu. Totul a pornit de la întrebări precum: Care credeți că sunt cele mai interesante locuri din orașul vostru? Dar cele mai puțin atrăgătoare? Cunoașteți clădirile considerate monumente istorice? Dar termenul de „patrimoniu”? Ce vă lipseşte în oraşul vostru? Dar părinţilor şi bunicilor voştri? Care ar fi proiectul comunitar pe care l-aţi începe de mâine? Care sunt spaţiile voastre publice preferate? Cum puteţi descrie mediul înconjurător în drumul vostru de acasă până la şcoală?

La „Ghiduş de Câmpulung” 2015, coordonat de arh. Alexandra Mihailciuc și artistul vizual Delia Popa, copii au învațăt să lucreze în piatră de la un meșter din Albești.

La „Ghiduş de Câmpulung” 2016, cei mici au explorat Ansamblul Golescu și orașul în imagini şi cuvinte-cheie: povestea casei mele desenată de celălalt, schimb de experienţă cu copiii din satul Izvoru (jud. Argeș), casa-mască, descoperă oraşul, cum imaginăm ceea ce e dincolo de faţadă?, harta Câmpulungului cu propuneri şi intervenţii, la pas prin natură- cum promovăm Vila Golescu printr-o vedere?, vânătoare de comori, relevee şi hărţi emoţionale, ştafeta la desen.

Atelierele au fost elaborate de Povestaşii în colaborare cu Artcrowd şi oferite gratuit copiilor din Câmpulung Muscel de Fundaţia Pro Patrimonio.

Ce poti face tu?

Newsletter Donează