#faptenuvorbe, #20PP
În mod firesc, în această perioadă, eforturile de ajutorare s-au îndreptat către sistemul sanitar din cauza colapsului şi a situaţiei disperate în care am ajuns ca ţară, iar răspunsul societăţii a fost unul #nuFirav.
Fundaţia Pro Patrimonio vă propune doar să daţi o direcţie banilor din impozitul pe venit, acel procent de 3,5%, care altfel rămâne la stat. Doi ani la rând, acest mic depozit de bani ne poate ajuta să continuăm lupta împotriva uitării istoriei noastre, să continuăm să informăm, să educăm şi să creăm modele de urmat în protejarea patrimoniului şi integrarea lui firească în viaţa contemporană.
De 20 de ani, consecvenţi principiului #faptenuvorbe, intervenim în aproape toate regiunile României pentru a revitaliza şi întări comunităţi dezavantajate, aflate departe de zonele de progres. Scopul nostru este de a reintroduce în circuitul economic un patrimoniu construit, în prezent abandonat, care și-a pierdut rolul şi de a-i reface legăturile identitare şi cu comunitatea.
Fundaţia Pro Patrimonio acționează rapid și eficient, indentifică probleme urgente, găsește soluții și oferă exemple, dar pentru acestea are nevoie de susţinere, inclusiv financiară.
Suntem o organizaţie nonprofit privată, ale cărei proiecte au oferit expertiză sau ajutor direct acolo unde instituţiile statului au neglijat sau nu au fost interesate să intervină. Cererile de clasare a ansamblului industrial din strada Gramont 38 – Intr. Ovidiu nr. 6 din Bucureşti, scrisorile deschise pentru includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, sprijinul acordat comunităţii locale pentru punerea sub protecţie a Palatului Pleşia din Obarşia de Câmp, cererile de clasare a Fabricii de Chibrituri Bucureşti, sesizările legate de intenţia de construcţie a parcării din spatele Gării Sinaia, luarea de poziţie faţă de neglijarea clădirilor de patrimoniu din centrul orașului Câmpulung sunt doar câteva dintre ultimele luări de poziţie. Educaţia copiilor din comunităţile alăturate obiectivelor de patrimoniu de care ne ocupăm contină an de an. Alăturăm şi componenta educaţiei continue a publicului larg prin oferirea de informații utile, teoretice și practice, în realizarea tencuielilor şi texturilor interbelice precum şi conştientizarea asupra pericolului degradării lor sau în înţelegerea şi îngrijirea patrimoniului peisager.
Vă încurajăm să ne fiţi alături, să deveniţi membri ai unei comunităţi active, şi astfel să reuşim să creştem o masă critică de persoane implicate, să putem avea impact în segmente sociale mai largi şi să contribuim împreună la reconstrucţia societăţii româneşti!
Vă suntem recunoscători pentru completarea formularului de 3,5% în beneficiul Fundaţiei Pro Patrimonio! Nu uitaţi, termenul final este 25 mai 2020.