23 DE ANI ÎN SERVICIUL PATRIMONIULUI ȘI COMUNITĂȚILOR DIN ROMÂNIA
Staţia 4 – Conacul Neamțu de la Olari, Caravana de Patrimoniu 2024

Staţia 4 – Conacul Neamțu de la Olari, Caravana de Patrimoniu 2024

Vara a trecut, seceta s-a dus, chiar și de la Olari. 

Conacul Neamțu a „primit” anul acesta beci proaspăt renovat, un etaj mai deschis către folosință și o bibliotecă colorată de cărți-curiozități. Ce-i lipsea? Cu siguranță spiritul viu al copiilor și al comunității care să-l întregească.

Și a venit caravana în luna octombrie 2024.

Povestea cu omul care sfințește locul nu este deloc o metaforă și sigur nu la Olari, unde „pachetele” de copii veniți de sub îndrumarea doamnei Liliana Chera au de fiecare dată ceva special. Lucrăm de fiecare dată cu bucurie cu copiii și îndrumătorii din această comunitate cu care împărtășim un entuziasm molipsitor.

Ne-am acordat la ritmurile toamnei și am produs festivaluri cu gust de dovleci, culori de „groază”, muzică și  concursuri de tot felul. Echipa TVR locală a pus copiii în ipostaza de povestitori și făuritori „la cameră”.

Am avut noroc de vreme bună pentru jocuri libere în curte și seara am inaugurarat beciului nou amenajat cu un film de suflet.

Competiția copiilor a ieșit cu noi echipe motivate, râsete la „aluaturile” simpatice de chirpici și încurajări la depășirile de limite date de cățărările din copaci.

Competițional, mamele olărene sunt cunoscute la concursurile culinare organizate de noi. 16 feluri de prăjituri sunt o provocare nu doar să le produci, dar mai ales să le guști, dar campioanele tigăilor, râmân în final toate campioane pentru noi, cu sau fără unul dintre cele trei premii.

Caravana pleacă spre ultima destinație din această toamnă.

„Kit şi Caravană de Patrimoniu – Case și Comunități care Conlucrează” este un proiect realizat de Fundația Pro Patrimonio, susținut de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură și co-finanțat AFCN, cu sprijinul UiPath Foundation.

 

Citeşte şi:

Staţia 5 – Comunitatea de la Pojogi, Caravana de Patrimoniu 2024

Staţia 3 – Vila Golescu, Caravana de Patrimoniu 2024

Staţia 2 – Casa Viscri 18, Caravana de Patrimoniu 2024

Staţia 1 – Casa Enescu din Mihăileni, Caravana de Patrimoniu 2024

Programul Educaţie pentru Patrimoniu primeşte o identitate grafică 

Kit şi Caravană de Patrimoniu. Pregătiri.

Kit şi Caravană de Patrimoniu – Case și Comunități care Conlucrează

Ce poti face tu?

Newsletter Donează